söndag 9 december 2012

dagen efter kvällen före

Så var den fina festen över. Det var en mycket trevlig tillställning när studentkåren vi bildade fyllde 10 år. Att återigen sätta sin fot på platsen där så mycket började och att få göra det med fantasiska människor - det är verkligen en ynnest! Att träffa dagens studenter var häftigt - de betraktade oss 30+ are som riktiga urtidsdjur. "Ni har ju typ familj" "Vi tänkte shotta med er men det kanske man inte gör i er ålder"

Ja även en bal på slottet tar slut och trötta och nöjda begav vi oss hemåt.

Tidigare i veckan har vi bakat lite här hemma. Några pepparkakor efter chefens recept och lite saffransbiscotti. Den fina burken kommer från dollarstore och gick lös på en hel hundring. 



Receptet kommer här
100 g smör
0,5 g saffran
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistaschekärnor eller andra nötter

1. sätt ugnen på 175 grader
2. smält fettet i en kastrull. Blanda saffran med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Blanda i ägg och socker.
3. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. rör ner nötterna och mjölblandningen 
och arbeta ihop till en deg.
4. Dela degen i fyra delar. Rulla varje del till en längd. Lägg den på en plåt med 
bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.
5. Sänk temperaturen till 100 grader.
6. Skär varje längd i ca. 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. 
7. Torka biscottin i ugnen ca. 1 timme eller tills de känns torra.


Den här fina dekorationen har en av maken jobbarkompisar gjort! 
Tänk att lite tråd, några boksidor, ett hjärta 
och skaparhänder kan göra något så fint!


1 kommentar:

  1. Snygg burk. Måste inhandlas genast. Och tack för igår. HImlans kul faktiskt. Kan man få pepparkaksreceptet också:))?

    SvaraRadera